Biografie

Leveranciers, materialen en bouwmethodes

Het pijpwerk voor onze orgels werd, volgens onze eigen mensuuropgave, tingehaltes en voetlengtes van de frontpijpen, gemaakt door de firma “Stinkens” te Zeist.

De intonatie van onze orgels voerde ik samen met de heer Dekker uit Zeist (hoofd afdeling intonatie “Stinkens”) uit.
De windmachines van het merk Ventus, de losse met ivora belegde klavieren en de wat kleinere onderdeeltjes werden gelevert door de firma Laukhuff Duitsland. Onze abstracten (Ø 3mm) en wellen maakten wij van aluminium omdat dit materiaal minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Het materiaal kwam van een speciaal aluminium bedrijf.

De plexiglas registerslepen werden door ons gemaakt met materiaal van firma “Wientjes” uit Roden. De windladen werden gemaakt van mahonie modelplaat A klasse. Deze houtsoort scheurt niet, zelfs niet bij hoger dan gemiddelde temperaturen. De ventielkleppen maakten wij van redwood.

De kasopbouw en het frontontwerp van onze orgels werden in eigen beheer gemaakt in onze werkplaats en compleet met het pijpwerk opgesteld in het atelier. De frontpijpen werden in de kerk in het orgel geplaatst.
Het speelmechaniek (de speeltafel met registertrekkers), koppelingen, wellenborden,  windvoorziening, blaasbalgen en regelapparatuur werden ook geheel door ons zelf vervaardigd.

Een groot aantal orgels is vervaardigd volgens een eigen systeem. De luchtventielen werden hierbij onder de klavieren geplaatst en waren rechtstreeks verbonden met de toetsen in plaats van de traditionele wellenborden. Met behulp van dit systeem was het mogelijk om pijporgels tot 12 stemmen sneller, goedkoper en compacter te bouwen.

Op onze orgels werd 25 jaar garantie gegeven.

Lees verder >>

Design and Hosting www.sf.nl